17 April: Nieuws van het Front in Felix Meritis

‘Nieuws van het Front’

Oud en nieuwe muziek dwars door elkaar

Dinsdag 17 april, 20:15 uur, Felix Meritis

Wat hebben de Van Swieten Society, het Asko Kamerkoor en het Ives Ensemble gemeen? Enkele strijkers van de Van Swieten Society spelen ook in het Ives Ensemble? De drie ensembles hebben dezelfde persoon die hun financiële zaken behartigt?  Allemaal (ook) waar. Maar het belangrijkste is: ze geven een gezamenlijk concert op dinsdag 17 april om 20:15 uur in Felix Meritis in Amsterdam. 

In de serie ‘Nieuws van het Front’ brachten zij ieder afzonderlijk repertoire dat in zijn eigen tijd als vernieuwend gold; of het nu om muziek uit de 18e ,19e, 20e of de 21e eeuw gaat. Op 17 april sluiten de drie ensembles ‘Nieuws van het Front’ gezamenlijk af, waarbij ze alle barrières doorbreken en zorgen voor een bijzonder en feestelijk samenspel.

Voor de pauze staan werken uit het reguliere repertoire van de verschillende ensembles op het programma – met soms heel bijzondere relaties tussen de stukken, na de pauze gaan de musici nieuwe uitdagingen aan: de zangers van het Asko Kamerkoor zingen Schubert, de pianist van het Ives Ensemble speelt Mozart, alle musici samen voeren werk uit van Peter Adriaansz. Het resultaat zal een spannend en afwisselend concert zijn, dat zijn gelijke niet kent!

PROGRAMMA

Van Swieten Society speelt Muzio Clementi (1752 – 1832) – Pianotrio in C op.22 nr. 3 ‘La Chasse’

Ives Ensemble speelt Clarence Barlow (*1945) – 1981, pianotrio

ASKO Kamerkoor zingt Charlotte Seither (*1965) – Passage Innocent (voor twaalf zangers)

Van Swieten Society speelt Ferdinand Ries (1784 – 1838) – delen uit: Grand Quintor in g op. 142 voor harp, fortepiano en strijkers

PAUZE

ASKO Kamerkoor en Van Swieten Society spelen samen Franz Schubert (1797 – 1828) – An die Sonne D 439

Van Swieten Society en Ives Ensemble spelen samen Wolfgang Amadeus Mozart ( 1756 – 1791) – deel uit Sonate in F KV 497 voor piano vierhandig

Van Swieten Society, Asko Kamerkoor en Ives Ensemble spelen samen Peter Adriaansz (*1966) – Structure #IX

Meer informatie en kaarten via de website van Felix Meritis