Komende concerten


Twee Vrouwen
Vrijdag 16 september / 20.15 uur / Felix Meritis, Amsterdam  
Facebook event 

Luc Ferrari – Unheimlich Schön (1971) & A la Recherche du Rhytme perdu (1978)
Van Luc Ferrari (1929-2005) klinkt zijn prachtige electronische werk Unheimlich schön, een werk met als ondertitel “hoe ademt een jonge vrouw die aan iets anders denkt?”. De grootmeester van de musique concrète onderzoekt ritme en improvisatie in het jazzy uitbundige  A la Recherche du Rhytme perdu voor piano, slagwerk en band.

Richard Rijnvos – Die Kammersängerin
In het muziektheaterwerk Die Kammersängerin, op teksten van Ernst Jandl, laat Richard Rijnvos (geb. 1964) in 21 Lieder, 3 ohne Worte, een zangeres de dag beleven. De regie van Die Kammersängerin is in handen van Jos van Kan, het decor is van Michiel Voet en de geheel in de voorstelling geïntegreerde boventiteling door studenten van de afdeling Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Soliste is de sopraan Marijje van Stralen. Over de première van het werk in april 2010 zei de pers: “het kan nu al aangemerkt worden als één van de muzikale hoogtepunten van 2010.”
Dit concert maakt onderdeel uit van een serie die het Ives Ensemble in Felix Meritis heeft geëntameerd, getiteld ‘Nieuws van het Front.’ Drie Ensembles, Het Ives Ensemble, Van Swieten Society en het Asko Kamerkoor hebben de handen ineengeslagen om het publiek ervan te overtuigen dat er in alle eeuwen vernieuwende muziek is geweest, of het nu de 18e of de 21e eeuw is. Tijdens 1 van de 8 concerten treden alle drie ensembles in verrassende en afwisselende combinaties op.

Entreeprijs per concert is € 25. Bij een abonnement voor 4 concerten krijgt u 20% korting. Indien u een abonnement voor alle 8 concerten aanschaft is de korting 25%. Kijk hiervoor op www.felixmeritis.nl

Heimat
Woensdag 21 september / 20.15 / Muziekgebouw aan’t IJ, Amsterdam 
Zondag 2 oktober / 11.30 / Theater aan het Vrijthof, Maastricht

De plek waar je opgroeit is ook voor veel componisten de belangrijkste plek op aarde: hun thuis, het landschap van hun jeugd, de geuren, geluiden en kleuren van hun stad of dorp. Er is hier geen sprake van sentimentaliteit of chauvinisme, maar van inspiratie voor de meest uiteenlopende soorten muziek. Van de landschappen van Japan en noord Engeland, verklankt door Takemitsu en Fox, de volksmuziek van Duitsland en Mexico verwerkt door Zimmermann en Revueltas, tot de kindergedichtjes van Tsjechië en de Flamenco van zuid Spanje bij Janáček en de Falla, in Heimat laat het Ives Ensemble horen dat de vaderlandse cultuur in veel landen een onuitputtelijke bron van ideeën vormt.
In Maastricht wordt in dit programma het werk ‘Říkadla’ van Leoš Janáček uitgevoerd samen met Cappella Amsterdam.

Meer nieuws op muziekgebouw.nl