De Duif VI – Morton Feldman

25 november 2012

,

Foto van De Duif door Jordi Huisman

In 2012 speelt het Ives Ensemble op zes zondagen muziek van belangrijke naoorlogse componisten in de prachtige kerk De Duif in Amsterdam. Bij ieder concert is (video)kunst van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars te zien.

Ontmoet musici en kunstenaars, geniet van een eeuwenoude plek en ontdek de heilzame eenvoud van tijdloze kunst. Laat ons weten of je komt via Facebook.

Op zondag 25 november spelen we voor de zesde, en laatste keer in De Duif. Met het 75-minuten durende For John Cage van de Amerikaanse componist Morton Feldman (1926 – 1987). Dit stuk, voor piano en viool, spelen we mede ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van John Cage in 2012.

Cage en Feldman kenden elkaar en hun eerst ontmoeting is legendarisch: in 1950 woonden ze allebei een een uitvoering van Anton Webern’s Symphony, Op. 21 van de New York Philharmonic bij. Uit onvrede over de onbeleefde reactie van bezoekers, verlieten beide voor het einde van het concert de zaal en liepen elkaar bij het naar buiten gaan tegen het lijf. Een levenslange vriendschap was het gevolg..

PROGRAMMA, 16:00 uur, De Duif, Prinsengracht 754 , Amsterdam

Morton Feldman         For John Cage

Binnenkort maken we bekend welke beeldende kunst(enaar) we op 25 november presenteren.

Toegang is slechts 5 euro, te betalen aan de deur. Reserveren is niet nodig.

Morton Feldman (links) en John Cage (rechts)

Met dank aan:

Terug naar het Programma