cd-opnamen laurence crane

22 juni 2016 tot 23 juni 2016

,

 

Onze concerten voor dit seizoen zitten er helaas op. Dit betekent echter niet dat we achterover leunen: we zijn heel druk met het organiseren van onze activiteiten voor het komende seizoen. Een eerste lijst met optredens vanaf september 2016 is te vinden onder het kopje concerten op stapel.

Op deze plaats in het kort wat informatie over een (helaas) niet voor publiek toegankelijk project dat wij voor juni aanstaande op stapel hebben staan. Op de 22ste en 23ste nemen we in het Orgelpark Amsterdam een cd op met werk van Laurence Crane.

Laurence Crane in De Duif Amsterdam - foto Co Broerse

Crane is een Engels componist van wie wij regelmatig werk uitvoeren. U zou hem kunnen kennen van onze uitvoeringen van zijn grote bijna 30 minuten durende Piano Quintet. Dit werk zetten we nu, samen met een kort strijkkwartet, 3 trio’s en 2 duo’s voor diverse bezettingen, en 2 piano solo werken op cd.

Deze opname gaat uitkomen op een bijzonder nieuw Engels label: Junk Ibu, waarvan de distributie wordt verzorgd door Nimbus Records. De registratie zelf wordt voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van de Richard Thomas Foundation.

RTF-Home

Hieronder een opname van een uitvoering van Crane’s Piano Quintet in Vredenburg Leeuwenberg Utrecht. Geen officiële registratie, maar ‘behind the scenes’ geschoten. De geluids- en beeldkwaliteit is niet optimaal, maar het geheel geeft een goede indruk van het bijzondere karakter van Crane’s muziek.

Terug naar het Programma