Programma

19 september 2015. ,

Ives Ensemble en Slagwerk Den Haag in Orgelpark Amsterdam

20:15

orgelpark

Ives Ensemble, Slagwerk Den Haag en organist Matthias Havinga trekken samen op tijdens een bijzondere avond vol nieuwe muziek voor orgel en ensemble. Drie jonge componisten, studerend of afgestudeerd bij Peter Adriaansz, kregen opdracht nieuw werk te schrijven. Ook komt Matthijs Vermeulenprijs winnaar Adriaansz zelf aan bod. Hij bewerkte een van zijn Structures voor de onorthodoxe instrumentencombinatie van het concert: blazers, slagwerk, orgel(s), piano en strijkers. Verschillende orgels uit de collectie van het Orgelpark worden bespeeld, en niet altijd op conventionele wijze. Daarnaast interviewt Fedor Teunisse de jonge componisten over hun nieuwe werk.

programma
Petra Strahovnik            Beginning of Infinity
Nikos Kokolakis             Ariadne’s thread
Mikolaj Laskowski         Limbs of Sun
Peter Adriaansz             Structure XI

 

 

22 juni 2016. ,

cd-opnamen laurence crane

 

Onze concerten voor dit seizoen zitten er helaas op. Dit betekent echter niet dat we achterover leunen: we zijn heel druk met het organiseren van onze activiteiten voor het komende seizoen. Een eerste lijst met optredens vanaf september 2016 is te vinden onder het kopje concerten op stapel.

Op deze plaats in het kort wat informatie over een (helaas) niet voor publiek toegankelijk project dat wij voor juni aanstaande op stapel hebben staan. Op de 22ste en 23ste nemen we in het Orgelpark Amsterdam een cd op met werk van Laurence Crane.

Laurence Crane in De Duif Amsterdam - foto Co Broerse

Crane is een Engels componist van wie wij regelmatig werk uitvoeren. U zou hem kunnen kennen van onze uitvoeringen van zijn grote bijna 30 minuten durende Piano Quintet. Dit werk zetten we nu, samen met een kort strijkkwartet, 3 trio’s en 2 duo’s voor diverse bezettingen, en 2 piano solo werken op cd.

Deze opname gaat uitkomen op een bijzonder nieuw Engels label: Junk Ibu, waarvan de distributie wordt verzorgd door Nimbus Records. De registratie zelf wordt voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van de Richard Thomas Foundation.

RTF-Home

Hieronder een opname van een uitvoering van Crane’s Piano Quintet in Vredenburg Leeuwenberg Utrecht. Geen officiële registratie, maar ‘behind the scenes’ geschoten. De geluids- en beeldkwaliteit is niet optimaal, maar het geheel geeft een goede indruk van het bijzondere karakter van Crane’s muziek.

01 april 2017. ,

Orgelparkproject

aanvang 20:15

In 2015 vond een bijzonder samenwerkingsproject plaats tussen Ives Ensemble, Slagwerk Den Haag, Koninklijk Conservatorium en Orgelpark. Masterstudenten van componist Peter Adriaansz kregen opdracht nieuw werk te schrijven voor de uitdagende combinatie orgel en ensemble. Deze composities werden door IE en SDH geëvolueerd en ingestudeerd en vervolgens samen met werk van Adriaansz op hoog niveau uitgevoerd. Het bleek een succesvolle formule die om herhaling vroeg. Die komt er nu met een tweede editie van het project waarin Yannis Kyriakides en zijn studenten centraal staan. De recent afgekomen partituren beloven veel: zowel de ensembles als het uitgebreide instrumentarium van het Orgelpark worden door de vijf componisten op fantasievolle wijze aangesproken. 

programma
Lise Morrison - NINETY FIVE
James Alexandropoulos-McEwan - is it working?
Vasileios Filippou - Butterfly effect
Joāo Ceitil - Sough
Yannis Kyriakides - Airfields
Zie ook site Orgelpark

Yannis Kyriakides
Yannis Kyriakides