Reacties op Morton Feldman concert

Valentijn Bijvanck genietend achterin de zaal

Op 3 oktober speelden we het Tweede Strijkkwartet van Morton Feldman in het Muziekgebouw aan ’t IJ in het bijzijn van meer dan 200 mensen. Na afloop verzamelden we reacties, waaronder dit drietal:

“Ik vond Morton Feldmans Tweede Strijkkwartet door het Ives Ensemble fantastisch en ben onder de indruk van de onderneming en studie die het gekost heeft om dat zeldzame concert hier op te voeren. Echt super!”

Valentijn Bijvanck, tentoonstellingsmaker

“Fijn concert: een subtiele, vrije collage van klanken en patronen. De 5 uur vlogen bij mij om. Ik werd steeds wakkerder en bewuster. Ik realiseerde me gaandeweg dat muziek en architectuur in wezen veel gemeen hebben: de balans tussen vrijheid en structuur en tussen traditie en vernieuwing. Als architect heb ik in elk geval veel van dit werk van Feldman geleerd. Dankjewel, Ives Ensemble.”

Bastiaan Gribling, eigenaar Cityscapes Gallery

“Het concert van Morton Feldman’s Tweede Strijkkwartet in het Muziekgebouw was een bijzonder ervaring die ik niet snel zal vergeten. Wat een topprestatie om het publiek vijf uur lang geconcentreerd te laten luisteren en wegdromen tegelijk. De tijd stond even stil.”

Bas van den Broeke, communicatie-adviseur voor kunst & cultuur