http://www.youtube.com/watch/?v=KgydtFsPl4k

Morton Feldman en de “Digitale beeld-kweekvijver”

Aanstaande zondag spelen we muziek van Morton Feldman in De Duif en laten we de installatie E-volved Cultures van het kunstenaarsduo Driessens & Verstappen zien, waarvan hiernaast een kort fragment. Het organische groeiproces in hun werk doet denken aan de klankevolutie en kleine versnellingen en vervormingen in de muziek van Feldman

Sacha Bronwasser van de Volkskrant beschreef het werk als een ‘digitale beeld-kweekvijver’: “(de kunstenaars) laden een paar eenvoudige gegevens in de computer en laten die vervolgens volgens een evolutieprincipe groeien. De sterkste data overleven de anderen, groeien door en vermenigvuldigen zich. Dat leidt tot een projectie van schimmelachtige structuren, die er natuurlijk en tegelijk heel kunstmatig uit zien.”