Fotoverslag 14 december: Muziekgebouw aan ’t IJ

Op 14 december presenteerden we ‘Hoe klinkt het kunstwerk?’ in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. In dit programma, met muziek van o.a. Rihm en Feldman, lieten we horen hoe het werk van beeldhouwers, schilders en andere kunstenaars direct kan leiden tot composities. Net als de sculpturen, gedichten, tapijten, performances en schilderijen die de directe aanleiding voor hun ontstaan zijn geweest.

Het concert werd visueel ondersteunt door studenten van de afdeling Kunst, Media en Technologie van de HKU in Hilversum. 

Voorafgaand aan het concert ging muziekprogrammeur Juha van ‘t Zelfde in gesprek met Elwin Beekman, een van de HKU studenten, over het werk en de totstandkoming ervan. In totaal waren er zes korte films te zien die reageerden op de muziek en/of op de kunstwerken die zijn verklanken.

Na afloop sprak muziekjournalist Roeland Hazendonk op Foyerdeck 1 met o.a. pianist en artistiek leider van het Ives Ensemble John Snijders en met componisten Fabio Nieder en Louis Andriessen over de vraag of een kunstwerk wel te verklanken is?